sgkk logoEgészségbiztosító: Die Salzburger Gebietskrankenkasse - rövidítve SGKK
Weboldal: www.sgkk.at Cím: Engelbert-Weiß-Weg 10. 5020 Salzburg. További információ az osztrák egészségbiztosítási rendszerről ITT található.

 

 

ams logoMunkaügyi Hivatal: Arbeitsmarktservice Österreich - rövidítve AMS
Weboldal: www.ams.at Cím: Auerspergstraße 67a, 5020 Salzburg. További információ az osztrák munkaügyi hivatalok működéséről ITT található.

 

finanzamtAdóhivatal: Finanz.at Österreich - Steuern, Finanzen und Wirtschaft
Weboldal: www.finanz.at  Cím: Aigner Str. 10, 5026 Salzburg. További információ az osztrák adóhivatal működéséről német nyelven ITT található.  Az adózási tudnivalókról szóló cikkünk pedig magyarul ITT található.

 

brumi oviA salzburgi magyar óvodai foglalkozás 2018 őszén indult – akkor még csak 4-6 kisgyerekkel. Büszkék vagyunk arra, hogy idén már rendszeresen 10-12 kisgyermek látogatja a Brumi Ovit! A foglakozások hetente, szerda délután egy óra hosszat tartanak és mert sok különféle programot szeretünk megvalósítani, így minden perc alaposan átgondolt és megtervezett.

salzburg pitypangA salzburgi Magyar Foglalkozás 2017 szeptemberében kezdte meg működését. Jelenleg 13
diák tagja a csoportnak. Hetente egyszer, szervezett keretek között foglalkozunk a magyar
nyelvvel és kultúrával.

adózásMindenkinek, aki Ausztriában dolgozik vagy vállalalkozói tevékenységet folytat, egy idő után szembesülnie kell az osztrák adózási rendszer sajátosságaival.

tamogatoink