Pitypang Suli Salzburg

salzburg pitypangA salzburgi Magyar Foglalkozás 2017 szeptemberében kezdte meg működését. Jelenleg 13
diák tagja a csoportnak. Hetente egyszer, szervezett keretek között foglalkozunk a magyar
nyelvvel és kultúrával.

Célunk az, hogy a Salzburg és környékén élő , iskolás korú gyerekeket segítsük anyanyelvük megőrzésében, ápolásában. Meghatározó szerepe van az érzelmi élet és a kreativitás fejlesztésében, jó ismerete, olyan magabiztosságot ad, amely segít a rájuk váró mindennapi feladataik könnyebb teljesítésében, akár külföldön is.

Magyar közösséget, barátokat szeretnénk nekik adni!
Az anyanyelvi oktatás hihetetlenül fontos! Általa a magyar nyelvünk, kultúránk és identitásunk megőrzése kerül a központba. Szülőként figyelnünk kell arra, hogy gyermekeink tudását, műveltségét milyen alapra szeretnénk helyezni. Egy erős anyanyelvi, nemzete történelmét, kultúráját megismerő alapra, műveltségre mindenkinek szüksége van.
Salzburgban már egészen kicsi kortól – akár 3 éves kor alatt is lehetőség van a magyar óvodai foglalkozást látogatni, az aprók itt találkozhatnak először a családon kívül a magyar népzenével, népmese világgal. Később az iskolai foglalkozásokon a magyar történelmünket, irodalmunkat, kultúránkat is jobban megismerhetik. A Balassi Intézet könyveiből tanulnak.
Ezek a tankönyvek kifejezetten a külföldön élő, magyar származású gyermekek számára kidolgozott magas színvonalú, színes, szórakoztató kiadványok. Egy-egy témakörön belül több műveltségi terület ismereteit dolgozzák fel az órákon. Ezen kívül zene, népi játékok teszik színessé a tanulást. Ugyanakkor elsajátítják mindazt, ami szükséges az élethez, ami szükséges későbbi tanulmányaikhoz, céljaik elérésének megkönnyítéséhez. Szeretnénk, hogy a tanulók az oktatáson megtanuljanak helyesen magyarul írni és olvasni, megismerjék történelmünk nagyjait, böngészhessenek népi kultúránk oly sokszínű árnyalatai között.

Valójában ki is egy magyar gyermek? Hová tartozik? Legyen tisztában a fogalmakkal. Nem kell hozzá varázslat, sem más természetfeletti tulajdonság, csupán a természeteset kell választani: Magyar gyereket, magyar foglalkozásra beíratni, lehetőséget adva arra, hogy ne feledje ősei nyelvét! A szülőknek bátran vállalniuk kell a magyarságukat. Néha akár áldozatot hozva is ezért. Ne az érvényesülést nézzük, hisz nem tudhatjuk mi lesz 5, 10 vagy 20 év múlva. Gyermekeikre tekintsenek és őket nézzék! Az ilyen gyermek identitása nem lesz összezavarva. Fontos lesz neki a nemzete jelene és jövője, törődni fog a honfitársaival.
Számunkra az is szem előtt tartandó, hogy tanuljon más nyelveket is, ismerje annak a népnek kiválóságait is és betekintést nyerjen azok történelmébe is ahol él.

Az iskolai foglalkozások Hétfőnként, 16.30-tól 18.00-ig tartanak.

Helyszín: Bewohnerservice Aigen & Parsch
Aigner Straße 78 / Kauftreff Aigen
5020 Salzburg


A magyar anyanyelvi foglalkozások a Salzburgi Magyar Egyesület keretein belül folynak.
www.salzung.com
Ha felkeltettük érdeklődését, további információkért kérjük keressen bizalommal.

Szeretettel:
Medgyesiné Kovács Èva tanító
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
suli

suli2
suli3

tamogatoink